Очікувалося, що електронний реєстр листків непрацездатності запрацює восени 2019 року / УНІАН

Міністерство соціальної політики погоджує з Кабінетом міністрів процедуру впровадження електронного лікарняного з 1 квітня, заявила на брифінгу очільниця відомства Юлія Соколовська.

"Вчора ми відправили на погодження проект постанови Кабінету міністрів про прискорену процедуру, щоб ми вже з 1 квітня запровадили електронний лікарняний, і сам механізм і весь процес узгодили з усіма сторонами", - сказала вона.

Читайте такожВитрати на лікування коронавірусу в Китаї тимчасово покриватиме медстрахування – ЗМІ

Відео дня

За словами міністра, зараз потрібно узгодити юридичний контекст, оскільки технічний процес з боку міністерства, в тому числі розробка програмного забезпечення, вже зроблено.

Заступник міністра Олег Коваль зазначив, що за рахунок впровадження електронних лікарняних планується здійснити економію коштів, які надходять від єдиного соціального внеску, але скільки саме можна заощадити - говорити зарано.

Як повідомляв УНІАН, очікувалося, що електронний реєстр листків непрацездатності запрацює восени 2019 року.

Раніше в уряді підкреслювали, що держава щорічно втрачає до мільярда гривень на рік через використання громадянами фальшивих листків непрацездатності.

На думку експертів, частково вирішити проблему таких лікарняних допомогло б впровадження електронного реєстру листків непрацездатності та електронних лікарняних.