Watford продовжить працювати як окремий бізнес / фото УНІАН Володимир Гонтар

Страхова і перестрахувальна компанія Arch Capital Group, що базується на Бермудських островах, уклала остаточну угоду про придбання всіх звичайних акцій перестраховика Watford Holdings за $622 млн.

Про це повідомляє Forinsurer.

Читайте такожКомпанія в Китаї компенсувала пандемію автомобілями для працівників

Відео дня

Як пише видання, очікується, що операція буде завершена в першому кварталі наступного року, після чого Watford продовжить працювати як окремий бізнес і залишиться консолідованою в рамках фінансової звітності Arch.

Угода про нерозголошення

Enstar Group Limited запропонувала Watford укласти угоду про нерозголошення інформації, щоб почати комплексну перевірку потенційного придбання.

Це сталося після того, як Enstar направила раді директорів Watford Re лист, в якому говорилося про своє бажання придбати всі випущені в обіг акції компанії. Але, попри підхід Enstar, повідомлення про потенційне придбання Watford компанією Arch виправдалися.

Умови угоди

За умовами угоди акціонери Watford мають отримати 31,3 долара готівкою за кожну належну їм звичайну акцію Watford. Це являє собою премію в розмірі близько 74% від ціни звичайних акцій Watford на закриття 8 вересня 2020 року, що було останнім торговим днем перед повідомленнями в пресі про потенціал угоди.

В оголошенні про угоду також наголошується, що кумулятивні підлягають викупу привілейовані акції Watford в розмірі 8,5% залишаться в обігу і матимуть право на ті ж дивіденди, інші права і привілеї, які тепер надаються за привілейованими акціями.

Пропозиція від Enstar, який зараз володіє 9,1% акцій Watford після недавнього збільшення своєї частки з 5%, придбаних в першому кварталі 2020 року, становила 31 долар за акцію, що трохи менше ціни, яку Arch погодився заплатити за фірму.

Пропозиція Arch в розмірі 31,3 долара за акцію є значним поліпшенням його початкової ставки, яка, згідно зі звітами, становила близько 26 доларів за акцію.

Угоду було одноголосно схвалено незалежними членами Ради директорів Watford, які також рекомендували акціонерам проголосувати за угоду. Угода також має бути схвалена власниками більшості акцій Watford, що знаходяться в обігу.

Зараз Arch володіє 13% акцій Watford і зобов'язується проголосувати за угоду. Крім того, директорам і виконавчим директорам Arch належить приблизно 2% акцій Watford, що знаходяться в обігу.