Кількість заяв про смертність, пов'язаних з пандемією, знизиться в 2021 році / фото REUTERS

Найбільші перестраховики життя і здоров'я залишилися прибутковими в 2020 році, оскільки підвищені втрати через смертність від пандемії коронавірусу поки лише помірно вплинули на цей сегмент.

Читайте такожСтраховий ринок Центральної та Східної Європи скоротився до 28 мільярдів євроFitch очікує, що кількість заяв про смертність, пов'язаних з пандемією, знизиться в 2021 році для Hannover Re, Munich Re, Reinsurance Group of America, SCOR SE і Swiss Re у зв'язку з глобальним розгортанням вакцинації.

Частково це пов'язано з тим, що заяви про смертність залишаються нижчими, ніж припускають моделі пандемії, через дуже низький рівень поширення смертності серед старших вікових груп у всьому світі, які найбільше постраждали від пандемії. Ключовим винятком з цього правила є США, де перестраховики життя і здоров'я зазнали переважної більшості заяв щодо випадків смерті.

Відео дня

Перестраховики життя також отримали вигоду з більш низької надлишкової смертності серед застрахованого населення, ніж серед населення в цілому, і деякого природного хеджування, обумовленого їх довголіттям, передає Форіншурер.

З моменту початку пандемії на початку 2020 року з COVID-19 пов'язано понад 2,8 млн смертей. Але, незважаючи на те, що доходи найбільших перестраховиків життя в минулому році знизилися, вони залишилися прибутковими, і їх положення має покращитися протягом 2021 року, якщо прогнози Fitch щодо заяв про більш низьку смертність підтвердяться. Однак це очікування передбачає, що мутації вірусу не зменшать ефективність глобального розгортання вакцини.

Вас також можуть зацікавити новини