Найвищий показник ефективності реабілітації спостерігається в разі медико-психологічної реабілітації / фото УНІАН

Відновне лікування на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів, що надається працюючим українцям за рахунок коштів Фонду соціального страхування (ФСС), має показник ефективності 81,8% у лікуванні складних патологій.

"У першому півріччі цього року курс реабілітації за кошти ФСС пройшли 5108 працівників, які знаходились на лікарняному через важке захворювання або травму (також Фонд фінансує реабілітацію для дітей застрахованих осіб, жінок з порушенням перебігу вагітності, учасників АТО)", - йдеться у повідомленні на сайті Фонду.

Читайте такожВ Україні на оплату прийнято майже 3,4 мільярди гривень декретних для 88 тисяч жінокЯк зазначили у ФСС, з них 4178 осіб повністю відновили працездатність за підсумками завершення курсу відновного лікування на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів і змогли одразу повернутись до роботи. Показник повної ефективності реабілітації складних патологій за кошти Фонду склав 81,8%.

Відео дня

Найвищий показник ефективності реабілітації спостерігається в разі медико-психологічної реабілітації учасників АТО (100%), а також відновного лікування після оперативних втручань на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах тощо. Повністю відновлено працездатність у 97,7% пацієнтів за цим профілем.

Високий показник ефективності лікування на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів у пацієнтів, які мали ревматологічні захворювання, опіки, ортопедичні і травматологічні операції (83,3%).

Ефективність реабілітації після інфарктів міокарда, нестабільної стенокардії, операцій на серці, захворювань легень, операцій на легенях і цукрового діабету становить 83,2%. Після оперативних втручань на органах зору – 81,3%.

Після інсультів і черепно-мозкових травм повністю відновлено працездатність було у 61,2% пацієнтів, які проходили реабілітацію за кошти ФСС.

"Пройти відновне лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу після перенесених захворювань і травм за кошти ФСС має право кожна застрахована особа за наявності медичних показань – сьогодні під опікою Фонду 12 млн осіб, які мають офіційне працевлаштування, або є фізичними особами-підприємцями", - зазначається у повідомленні.

У Фонді нагадали, що пацієнти направляються на реабілітацію після закінчення гострого періоду захворювання та за наявності визначеної медичної потреби.

Вас також можуть зацікавити новини