Пожежі у Каліфорнії - страхувальники заявили про мільярдні збитки: деталі / REUTERS

Страхові збитки від лісових пожеж у Каліфорнії, Орегоні та Вашингтоні оцінюються у 5-8 мільярдів доларів.

Про це повідомляє Moody's.

Читайте такожВисокий суд Лондона прояснив ситуацію з покриттям страховиками ризиків пандемії

Відео дня

Проте ця сума неостаточна й може бути загострена недавнім збільшенням попиту на робочу силу й матеріали у будівництві після лісових пожеж та інших природних катаклізмів.

Moody's вказує, що каліфорнійські страхувальники майна не оновили поліси, особливо у районах зіткнення диких земель й міст, одночасно підвищивши стандарти андерайтингу, проводячи перевірки, вимагаючи від власників заходів зі зниження ризику лісових пожеж.

До таких же дій можуть вдатися й страхувальники Орегону та Вашингтону. Moody's очікує, що ціни на поліси перестрахування від катастроф, зокрема західні лісові пожежі, будуть продовжувати зростати у 2021 році.

Лісові пожежі у США: що відомо

  • Масштабні пожежі фіксували на західному узбережжі США ще в серпні. Тоді полум’я охопило одразу три штати – Вашингтон, Орегон і Каліфорнію.
  • Мешканців міст терміново евакуювали, інших просили не виходити з будинків без потреби. Через збільшення площ загоряння подекуди евакуювали й рятувальників.
  • Серед невтішних наслідків природних катастроф – тисячі акрів вигорілої землі, знищена флора та фауна й забруднене повітря. Так, 9 серпня у мережі з’явилися фото буквально червоного неба.