В Україні зросли щомісячні страхові виплати \ фото REUTERS

Середній розмір щомісячної страхової виплати від Фонду соціального страхування (ФСС) для потерпілих на виробництві, зокрема для медиків внаслідок профзахворювання на COVID-19, і членів їх родин склав 4,4 тис. грн за підсумками 10 місяців цього року.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Фонду. Зокрема, виплати зросли на 0,59 тис. грн, або 15,5% порівняно з січнем-жовтнем минулого року.

"Щомісячна страхова виплата встановлюється потерпілому у разі часткової або повної втрати професійної працездатності внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання", - зазначили у ФСС.

Відео дня

Допомога компенсує втрачений заробіток або його частину відповідно до ступеня втрати працездатності. Також така допомога призначається особам, які мають на це право, у разі смерті потерпілого.

Читайте такожФонд соцстрахування надав допомогу сім'ям двох медиків, які померли через COVID-19

Загалом у разі настання страхового випадку ФСС здійснює такі виплати:

1) допомогу у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності або встановлення інвалідності;

2) одноразову допомогу в разі стійкої втрати професійної працездатності або смерті потерпілого;

3) щомісячну страхову виплату в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого;

4) страхову виплату потерпілому у розмірі його середньомісячного заробітку при тимчасовому переведенні його на легшу нижчеоплачувану роботу;

5) щомісячну страхову виплату особам, які мають на неї право в разі смерті потерпілого;

6) відшкодування вартості ритуальних послуг, пов’язаних з похованням померлого.

"Для медичних працівників, які постраждали внаслідок професійного захворювання на COVID-19, окремо також фінансуються одноразові допомоги за кошти державного бюджету", - повідомили у ФСС.

Також для всіх потерпілих передбачено надання медико-соціальних послуг за кошти Фонду соціального страхування, зокрема, оплата лікування всіх прямих наслідків страхового випадку, санаторно-курортного лікування, забезпечення ліками і медвиробами, засобами реабілітації.

Вас також можуть зацікавити новини