Харків. 29 липня. УНІАН. Працівники Антикорупційного бюро Головного управління боротьби з організованою злочинністю спільно з співробітниками відділу прикордонної служби «Веселе» Харківського прикордонного загону затримали організовану злочинну групу у складі чотирьох осіб, організатором якої був відомий кримінальний авторитет на прізвисько «Учень».

Як повідомили УНІАН у прес-службі ГУБОЗ МВС України, злочинців затримали за 100 метрів до державного кордону України з Росією. Вони намагалися на двох автомобілях «УАЗ» перетнути кордон, незаконно ввізши до Росії одяг китайського виробництва. Також оперативники ГУБОЗ встановили і затримали третій автомобіль «УАЗ» під керуванням одного з членів ОЗГ, що повертався до місця перевантаження з території РФ. Для перевантаження були залучені п’ять вантажників, яких найняв і привіз на місце події «Учень».

Автомобілі з товаром вилучені, приблизна вартість китайського одягу становить 500 тисяч гривень.

Відео дня

За даним фактом вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.201 (контрабанда) Кримінального кодексу України.