Харків. 8 січня. УНІАН. Щогодини Харківська область економить понад 80 тисяч кубометрів газу.

Про це повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації з посиланням на заступник голови ОДА Олега ШАПОВАЛОВА.

Він повідомив, що на сьогодні тиск у газових мережах Харківської області знаходиться на рівні технологічних вимог, а постачання гарячої води й тепла у місті Харкові здійснюється у повному обсязі.

Відео дня

«Хочу запевнити, що ми повністю контролюємо ситуацію, - сказав О.ШАПОВАЛОВ. 

Більш того, зазначив він, «на сьогодні ми щогодини економимо понад 80 тисяч кубометрів газу за рахунок того, що ТЕЦ-5, яка є найбільшим споживачем природного газу в області, перейшла з газу на мазут. За домовленістю керівників Харківської області з компанією «Укргазвидобування» Харківській ТЕЦ-5 щодня відвантажується понад 200 тонн мазуту. Це дало змогу зекономити велику кількість природного газу, який направляють до міста Харкова для підтримки тиску в газових магістралях, щоб у домах харків’ян було опалення та гаряча вода».

Заступник губернатора подякував усім підприємствам, які значною мірою погасили свої борги перед ТЕЦ-5. «Це декілька мільйонів гривень за добу, що дало енергетикам змогу закуповувати мазут, - зазначив О.ШАПОВАЛОВ.

За його інформацією, оперативний штаб з урегулюванню ситуації, що виникла на магістральних газопроводах Харківської області, визначив 39 промислових підприємств, які ні в якому разі не будуть відключені від постачань газу, бо мають безперервний технологічний цикл. Це хлібо- і молокозаводи, овочеві і бройлерні фабрики та інші заводи харчової промисловості. Всі інші підприємства, де сьогодні відсутні ліміти, мають скорочувати обсяги споживання газу.

О.ШАПОВАЛОВ висловив надію на те, що найближчим часом російська сторона знайде компроміс з українськими партнерами і газову проблему буде вирішено.