Харків. 25 березня. УНІАН. У сьогоднішніх умовах приватизація ВАТ «Турбоатом» це «злочин проти енергетики України і Української держави».

Про це заявив народний депутат України, лідер «Фронту змін» Арсеній ЯЦЕНЮК під час зустрічі з робітниками ВАТ «Турбоатом» у Харкові.

Як повідомили УНІАН У прес-службі «Фронту змін», він зазначив, що за це підприємство «не перший рік триває боротьба, і певні групи намагаються фактично захопити дану компанію». За його словами, сьогодні у багатьох країнах є дуже високий ступінь залежності саме від українського заводу, адже «вони мають відповідні реактори ВВР, до яких саме ми виготовляємо турбіни».

Відео дня

А.ЯЦЕНЮК вважає, що в сьогоднішніх умовах «завод «Турбоатом» можна «продати за копійки», однак тоді Україна втратить тотальний контроль над енергетичним ринком колишнього Радянського Союзу».

Як відомо, ВАТ «Турбоатом» (Харків) – єдине в Україні і одне з найбільших турбобудівельних підприємств у світі. Підприємство спеціалізується на випуску парових турбін для теплових електростанцій (ТЕС), атомних електростанцій (АЕС) і теплоелектроцентралей (ТЕЦ); гідравлічних турбін для гідроелектростанцій (ГЕС) і гідроакумулюючих електростанцій (ГАЕС); газових турбін і парогазових установок (ПГУ) для ТЕС та іншого енергетичного устаткування.