Харків. 21 серпня. УНІАН. Без зміни принципів формування влади Україна приречена на бутафорську незалежність, вважає лідер «Громадянського руху «Нова Україна», голова партії «Нова політика» Володимир СЕМИНОЖЕНКО.

Як повідомили УНІАН у прес-службі «Громадянського руху «Нова Україна», за його словами, сьогодні інститутам державної влади довіряють не більше 3% українців, що дорівнює статистичній похибці.

З такою владою, на думку В.СЕМИНОЖЕНКА, сама держава, рівень її соціально-економічного розвитку скоро теж стане «статистичною похибкою».

Відео дня

Як зазначив лідер «Громадянського руху «Нова Україна», в Україні політика «залежить від чотирьох-п`яти найбагатших людей, від них же залежать і політичні партії, і вони повністю відірвані від народу».

«Без зміни принципів формування влади Україна приречена на бутафорську незалежність. Зараз перший пункт порядку денного - створення механізму залежності влади від народу. І вирішити це питання може тільки саме суспільство. Наш громадянський рух виступає з новою ініціативою – розірвати порочний круг закритих партійних списків, за якими формується парламент, а згодом і уряд. Це питання майбутнього країни», - заявив В.СЕМИНОЖЕНКО.

Він підкреслив, що не можна пишатися державою, і при цьому соромитися тих, хто нею керує.

«Давайте пригадаємо слова французького філософа періоду Реставрації Жозефа де Местра: «Кожен народ має той уряд, якого він заслуговує», і сформуємо владу, гідну унікального, духовно та інтелектуально зрілого українського народу», - закликав лідер «Громадянського руху «Нова Україна».