Харків. 22 жовтня. УНІАН. У Харкові буде введено заборону на продаж пива особам, які не досягли 18-річного віку.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської міськради,  в середу на сесії депутати міської ради ухвалили рішення про підготовку відповідного регуляторного акту. За місяць, коли відбудеться вся регуляторна процедура, буде ухвалено рішення про заборону продажу в Харкові пива особам, що не досягли 18-річного віку.

Депутати виходять з того, що, не маючи законодавчої бази, яка відносила б пиво до алкогольних напоїв, органи місцевого самоврядування ніяк не можуть контролювати процеси реалізації пива, в той час як сучасне українське суспільство впритул зіткнулося з проблемою дитячого «пивного» алкоголізму.

Відео дня

Коментуючи рішення, міський голова Михайло ДОБКІН зазначив, що, з його точки зору, такий крок, буде дуже корисним для суспільства.

«Якщо піти далі і говорити про пропозиції депутатів про заборону розпивання спиртних напоїв в громадських місцях – напевно, це було б правильне рішення для суспільства в цілому, - сказав М.ДОБКІН. - Якщо сьогодні засоби масової інформації підтримають цю ініціативу міської влади, то спільними зусиллями ми зможемо провести хорошу кампанію за здоровий спосіб життя».