Харків. 12 листопада. УНІАН. Для профілактики, діагностики та лікування ГРВІ і грипу в Харківську область надійшло 4,2 млн. грн.

Про це повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації з посиланням на заступника голови ОДА Ігоря ТЕРЕХОВА.

За його словами, 4217 тис. грн. для профілактики, діагностики та лікування ГРВІ та грипу

Відео дня

з резервного фонду Кабінету міністрів України область отримала сьогодні.

І.ТЕРЕХОВ зауважив, що цю суму планується спрямувати на закупівлю антибактеріальних, противірусних препаратів для лікування грипу та ГРВІ, медичного кисню, жарознижуючих, антигістамінних та протишокових препаратів, антисептичних та дезінфікуючих засобів, лабораторних діагностикумів та витратних матеріалів (шприців, систем для внутрішньовенних вливань, гумових рукавичок, одноразових кисневих масок тощо).

Заступник губернатора повідомив, що половина коштів буде передана до міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. Мещанінова, міських клінічних лікарень №13 та №31.

Решта коштів «буде спрямована до обласної клінічної інфекційної лікарні, обласної дитячої клінічної інфекційної лікарні, обласної студентської лікарні, обласного шпиталю для інвалідів війни, Балаклійської та Лозівської центральних районних лікарень, Куп’янської та Ізюмської центральних міських лікарень».

Як передавав УНІАН, для боротьби з грипом та ГРВІ очікувалися надходження до Харківської області в розмірі близько 11 млн. грн. з резервного фонду Кабміну.