Харків. 27 квітня. УНІАН. У Харківському університеті ім.Каразіна відкрився штаб підготовки до Євро-2010.

Як передає кореспондент УНІАН, відкриття офісу відбулося в рамках проекту «Назустріч один одному», який реалізують ХНУ ім. Каразіна та футбольний клубу «Металіст»

В урочистій церемонії взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир БАБАЄВ, президент ФК «Металіст» Сергій ВОЛИК, ректор ХНУ ім. Каразіна Віль БАКІРОВ та ректори вишів Харкова.

Відео дня

За словами В.БАКІРОВА, профком і студентський ректорат з допомогою ФК «Металіст» оформили «куток, щоб змогли студенти приходити, і тут отримувати всю інформацію, яка їх цікавить: що відбувається в світі футболу, що відбувається в команді».

В.БАКІРОВ висловив упевненість, що офіс проекту мобілізує волонтерський та вболівальницький рух у Харкові, а також стане центром підготовки міста до Євро-2010.

«Я думаю, що тут буде зароджуватися волонтерський рух, тут будуть готуватися до Євро-2010. Це штаб підготовки до Євро-2010 в університеті. Я гадаю, що він буде виконувати цю функцію. Дуже багато роботи, і треба починати її вже зараз», – наголосив В.БАКІРОВ.

В.БАБАЄВ згадав про часи, коли рядові вболівальники знали про футбол набагато більше, збираючись на так званих «брехалівках».

«У свій час в Радянському Союзі була дуже серйозна еліта вболівальників, які знали не тільки про команди Радянського Союзу та світу, не тільки про чемпіонати Радянського Союзу й інших країн, чемпіонаті світу, але й знали про життя кожного футболіста: хто на кому одружений, у кого які діти, хто в яку школу ходить тощо. І цей центр вболівальників був, як ви знаєте, де встановлений сьогодні футбольний м’яч, – Алея Слави. Називалась брехалівкою. Тому маленька брехаловочка з’вилася в університеті імені Каразіна», – сказав він.

На думку В.БАБАЄВА, такі акції допоможуть відродити справжній вболівальницький рух у Харкові та спонукатиме «говорити про футбол з великої літери і гарними словами».

С.ВОЛИК подякував В.БАКІРОВУ та В.БАБАЄВУ за активну підтримку ініціатив футбольного клубу «Металіст» і висловив упевненість, що за допомогою студентів-уболівальників «Металіст» зможе стати лідером за відвідуваністю в Чемпіонаті України з футболу та незабаром заповнюваність харківського стадіону сягне 90–95%.

«Ми дуже трепетно ставимося до вболівальників, і якщо ми боротьбу за Лігу Чемпіонів у цьому році програли Шахтарю та Динамо Київ, то за вболівальниками ми й досі знаходимося на першому-другому місці із «Шахтарем». Від останнього матчу, який буде зіграно з «Арсеналом», і якщо ми зберемо повний стадіон, то ми виграємо перше місце за вболівальниками. Цей рух, який ми всі разом розвиваємо, він буде дуже сильно нам допомагати рости й розростатися і буде створювати клуб справжніх вірних клубників. Наприкінці другого кола в нас була середня відвідуваність близько 21 тисячі, сьогодні ми вже вийшли на рівень середньої відвідуваності близько 27 тисяч. Поки випереджаємо «Шахтар» по домашніх іграх на 1 тисячу вболівальників у середньому. Якщо будуть і надалі такі темпи, то, я гадаю, ми вийдемо наступного року на заповнюваність стадіону 90, 95, а може, й 100 відсотків», – наголосив С.ВОЛИК.

Як передавав УНІАН, у березні цього року С.ВОЛИК під час зустрічі зі студентами ХНУ ім. Каразіна пообіцяв, що згідно з проектом ФК «Металіст» з активізації вболівальницького руху в Харкові «Назустріч один одному» в кожному вузі Харкова буде створено спеціальний інформаційний центр, у якому студенти оперативно зможуть отримувати інформацію про функціонування клубу. Також «Металіст» встановить мінімальні ціни на квитки на матчі чемпіонату України для студентів і при цьому відновлює студентську футбольну лігу Харкова.