Харків. 26 вересня. УНІАН. У Харкові в суботу, 25 вересня, після матчу першості України з футболу між «Металістом» і «Шахтарем», який завершився програшем місцевої команди, невідомі пошкодили три автобуси донецького клубу.

Як передає кореспондент УНІАН, інформація про це розміщена на офіційному сайті ФК «Шахтар».

Відео дня

Інцидент стався «при відбутті команди і тренерського штабу донецького «Шахтаря» зі стадіону «Металіст» - у бік автобуса гірників «полетіли різного роду важкі предмети», «один з них розбив скло по лівому борту автолайнера». Крім того, йдеться у повідомленні, при виїзді з Харкова було здійснено напад на автобус зі співробітниками ФК «Шахтар» та «Донбас Арени». В районі Чугуєва те ж саме трапилося з колоною автобусів з уболівальниками донецької команди. Тут було вибито два скла. Загалом, пише сайт, «ніхто не постраждав».

При цьому прес-служба «Шахтаря» вказує на бездіяльність харківської міліції. «Свідками того, що відбувалося, були кілька сотень співробітників правоохоронних органів, котрі жодним чином на безпредєл не відреагували», - йдеться у повідомленні.

У свою чергу ФК «Металіст» виступив із офіційною заявою, у якій зазначається, що «керівництво, тренерський штаб, футболісти і, ми впевнені, справжні цінителі футболу, обурені підлими й хуліганськими діями осіб, що напали на клубний автобус донецької команди та вболівальників після матчу «Металіст» - «Шахтар».

«Шанувальників футболу і наші клуби завжди пов`язували добрі відносини друзів і сусідів. Тому дії проти донеччан ми розцінюємо як дії проти нашого клубу. ФК «Металіст» заявляє, що зі свого боку зробить все можливе для ідентифікації порушників», - йдеться у повідомленні, розміщеному на сайті «Металіста».

Керівництво ФК «Металіст» закликало правоохоронні органи «встановити особи винних і вжити щодо них заходи згідно з законом».

Фото сайту ФК «Шахтар»