Харків. 3 грудня. УНІАН. За січень-листопад 2010 року на Харківщині спостерігався ріст злочинності на 10%.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції повідомив прокурор Харківської області Геннадій ТЮРІН.

На думку Г.ТЮРІНА, основна причина росту статистичної злочинності полягає в пониженні «більш як в 10 разів» планки притягнення до карної відповідальності за злочини проти власності (крадіжки).

Відео дня

«Це викликало таке зростання саме за статистичною злочинністю. Якщо раніше основна частина підпадала під адміністративну відповідальність, то тепер під кримінальну», - зазначив прокурор.

При цьому Г.ТЮРІН наголосив, що протягом 11 місяців цього року відмічено зменшення кількості тяжких та особливо тяжких злочинів: умисних вбивств, пограбувань, зґвалтувань, ДТП зі смертельними наслідками.

«У цілому в регіоні стан боротьби зі злочинністю і забезпечення громадського порядку хоча й напружений, але знаходиться під контролем правоохоронних органів і правоохоронці, працюючи єдиним блоком, роблять усе можливе для забезпечення законності», - сказав Г.ТЮРІН.

За словами прокурора, для посилення боротьби зі злочинність у регіоні були проведені підсумкові колегії та спеціальні засідання, на яких визначені напрями, за якими потрібно «активізувати роботу».