Харків. 14 грудня. УНІАН. Колишній директор Харківського державного авіаційного виробничого підприємства (ХДАВП) Павло НАУМЕНКО засуджений на 10 років позбавлення волі за розтрату майна в особливо великих розмірах.

Як передає кореспондент УНІАН, вирок у справі, судове слухання якої завершилося у місцевому суді Київського району міста Харкова, був винесений у понеділок, 13 грудня.

Згідно з вироком суду, П.НАУМЕНКА засуджено на 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна за розтрату майна в особливо великих розмірах.

Відео дня

Кримінальна справа була порушена у 2006 році слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Харківській області за фактом розтрати державного майна посадовими особами Харківського авіазаводу шляхом зловживання службовим становищем (ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України).

У 2007 році слідчим відділом облуправління СБУ було порушило кримінальну справу  стосовно П.НАУМЕНКА за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (розтрата майна в особливо великих розмірах) та ч.2 ст.366 (службове підроблення, яке спричинило тяжкі наслідки).

Вирок Київського райсуду у справі П.НАУМЕНКА від 13 грудня був винесений за ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України.

Засудженого було взято під варту у залі суду.

Як повідомляв УНІАН, П.НАУМЕНКО очолював ХДАВП з 2002 р. На початку 2007 р. СБУ порушила кримінальну справу щодо П.НАУМЕНКА за фактами фінансових зловживань.

8 травня 2007 р. П.НАУМЕНКО написав заяву про звільнення з посади генерального директора ХДАВП за власним бажанням. З того часу він лікувався, перебував на лікарняному і згідно з наказом Міністерства промислової політики мав бути звільнений одразу після одужання. Контракт П.НАУМЕНКА закінчувався влітку 2007 р.

П. НАУМЕНКО був затриманий Службою безпеки України 2 жовтня 2007 р. у Харкові.

До суду справа була передана прокуратурою Харківської області 4 лютого 2007 р. За словами тодішнього прокурора Харківської області Василя СИНЧУКА, П.НАУМЕНКУ «інкримінуються дві статті: 191 (ч.5) і 366 (ч.2) – зловживання посадовою особою службовими обов’язками. При керівництві підприємством сталася з його вини розтрата фінансових ресурсів в особливо великих розмірах». Із П.НАУМЕНКА було взято підпису про невиїзд. За даними прокуратури, встановлений на той час розмір коштів, розтрата яких сталася з вини П.НАУМЕНКА, становив 40,4 млн. грн.