Харків. 15 березня. УНІАН. Головний тренер харківського Металіста Мирон Маркевич вважає, що вихід його команді у наступне коло Ліги Європи може гарантувати лише агресивна гра його команди проти грецького Оліпіакоса.

Про це він сказав на прес-конференція, присвяченій матчу 1/8 фіналу Ліги Європи між Металістом та Олімпіакосом, який розпочинається за кілька годин у Греції.

«Нам не треба озиратися назад, потрібно дивитися лише вперед. Якщо ми хочемо пройти далі, то нам треба зіграти набагато агресивніше і, найголовніше, результативніше», - сказав Маркевич.

Відео дня

Головний тренер Металіста Мирон Маркевич 8.03.12. Олімпіакос. Фото Андрія КРАВЧЕНКА

Вальверде сказав, що Олімпіакос гратиме від атаки, як ви плануєте зіграти?

Гра все покаже, як вони гратимуть, і як ми. Ви знаєте нашу команду, ми граємо тільки на атаку, і нічого й на цей раз змінювати не будемо.

Ставитимете команді завдання забити гол у першому таймі?

Ризикувати потрібно, але треба мати голову. Олімпіакос - команда досвідчена, і бігти з «шашками наголо» ми не будемо.

Яка причина того, що ви програли першу гру, який ключовий момент став вирішальним у першій грі, і в чому причина вашого програшу?

Олімпіакос зіграв грамотно в обороні і не дав нам зіграти так, як ми звикли. Це все і вирішило. Я вважаю, гол не зовсім логічний, але так у футболі буває. Команда, яка грамотно грає в обороні, завжди свій момент знайде.

Металіст - Олімпіакос матч 1/8 фіналу Ліги Європи 8 березня 2012 року фотограф Андрій КРАВЧЕНКО

Відсутність Едмара, Крістальдо і, можливо, Фініньо - це головний біль для вас?

Звичайно. Всі матчі Ліги Європи вони проводили на полі. Але я не думаю, що ті футболісти, які вийдуть на поле у четвер, щось зіпсують.

Олімпіакос не пропускає в останніх 10 матчах. Як ви вважаєте, що переможе завтра, напад чи захист?

Олімпіакос - дійсно збалансована команда. Вони в обороні добре грають, не пропускають, і в атаці добре. Завтра дві команди гратимуть в атакуючий футбол, а уболівальники, я гадаю, отримають задоволення від матчу.

Наскільки ви готові вразити уболівальників Олімпіакоса, які дійсно є 12-м гравцем? Зустрічалися раніше з таким?

Ми знаємо уболівальників Олімпіакоса, і вони дійсно сильно підтримують команду. Ми не вперше граємо з такою аудиторією: Бешикташ, Галатасарай, Евертон... Плюс у нас латиноамеріканці грають - у них теж дуже серйозні уболівальники на батьківщині. Ми готові до цього і, гадаю, це нам на руку.

Металіст - Олімпіакос матч 1/8 фіналу Ліги Європи 8 березня 2012 року фотограф Андрій КРАВЧЕНКО

У якому стані буде Фініньо, чи вийде він?

Буде тренування, і ми визначимо, вийде він чи ні.

Після головного тренера на запитання журналістів відповів захисник Металіста Сергій Пшеничних.

Всі відзначають командну гру греків. А персонально когось можете відзначити?

У них дуже збалансована команда. Особливо в обороні вони діють дуже добре, і розвернутися біля своїх воріт не дають. Мені ж особисто сподобався нападаючий Джеббур і автор голу Фустер.

Тренер Олімпіакоса зізнався, що розглядає варіант із серією пенальті, а ви готуєтеся до цього?

Перед грою не готуємося, але у нас буде тренування і, можливо, ми спробуємо. У нас є штатні пенальтісти в команді, в усякому разі, ми постараємося зробити все можливе, щоб виграти серію післяматчевих пенальті, якщо вона буде.

Прес-служба ФК «Металіст»

На знімках: Мирон Маркевич спостерігає за грою Металіста з Олімпіакосом 8 березня у Харкові; (внизу) епізоди зустрічі команд.

Фото Андрія КРАВЧЕНКА