Харків. 24 грудня. УНІАН. З початку 2012 року в Харківській області профінансовано будівництво 16 об`єктів газифікації.

Газова свердловина компанії Шелл, с. Веселе, 25.10.2012

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні на підсумковій прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Відео дня

За його словами, загальна вартість цих робіт становила 85 млн грн., гроші отримані, робота виконана, газ уже пішов до споживачів.

Губернатор повідомив, що в Харківській області з початку року було введено в експлуатацію 40,7 км газопроводів та газифіковано понад 2000 будинків і квартир. В даний час рівень газифікації по області становить 70,5%.

«У містах і селищах міського типу рівень газифікації досяг вже 82,6%. У селах рівень газифікації, звичайно ж, нижчий, це лише 53,7%, але з тими темпами, з якими ми, завдяки договору з НАК «Нафтогазом України» будуємо нові газопроводи, я впевнений, цифри суттєво зростуть протягом найближчих 2-3 років», - сказав М.Добкін.

В цілому ж, вважає губернатор, Харківщині слід переходити на альтернативні види палива.

«Враховуючи, що ціна на газ постійно зростає, іноді сфері освіти чи охорони здоров`я доводиться ті кошти, які можна було б спрямувати на розвиток матеріально-технічної бази установи, відправляти на брак коштів, які заплановані в бюджетах усіх рівнів на енергоносії. Тому нам необхідно переходити на альтернативні види палива. У 2012 році 21 джерело теплопостачання отримало можливість працювати на інших видах палива. Це дозволить нам щорічно економити до 20% бюджетних коштів», - сказав М.Добкін.