Харків. 14 лютого. УНІАН. На сесію міської ради буде винесене питання «Про надання попередньої згоди на прийняття до комунальної власності міста Харкова ДП «Харківський метрополітен».

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі харківської міськради, про це поінформував директор Департаменту транспорту та зв`язку Євген ВОДОВОЗОВ.

За його словами, паперова процедура, яку необхідно розпочати для отримання доступу до документів метрополітену для їх вивчення, достатньо тривала: «Необхідно зробити інвентаризацію, зрозуміти те, як ведеться економіка підприємства і що можна на ньому оптимізувати. І лише після цього депутати ще раз обговорюватимуть питання, приймати або не приймати це підприємство у власність міста, та і то, тільки в тому випадку, якщо ми одержимо згоду Кабінету міністрів».

Відео дня

На питання, навіщо місту метрополітен, директор Департаменту відповів, що це підприємство виконує в основному міське замовлення, але при цьому має регуляторну політику в області, господаря в Києві, дотування будівництва з міського та державного бюджетів. «Ми навіть не є суб`єктом ініціативи, і в разі чого навіть не можемо забити на сполох, наприклад у разі недофінансування. І якщо взяті, але не виконані державою зобов`язання не будуть вирішені, зупинку метрополітену в першу чергу відчуємо на собі ми, а не чиновник у Києві. Це підприємство повинне бути в єдиному транспортному комплексі міста», - впевнений Євген ВОДОВОЗОВ.