Київ. 31 січня. УНІАН. Під час вимушених канікул у школах столиці перевірять роботу систем опалення та проведуть енергетичний аудит.

Як повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації, про це заявив перший заступник голови КМДА Олександр МАЗУРЧАК під час об’їзду столичних шкіл з метою перевірки температури подачі теплоносія до навчальних закладів.

«14 шкіл мають проблему розбалансування системи опалення, а у приміщеннях 47 шкіл температурний режим не відповідає визначеній нормі лише в окремих класах. У зв’язку з похолоданням ми оголосили канікули у школах, тому матимемо час для виявлення основних недоліків у роботі систем опалення і прийняття низки рішень для покращення ситуації», – сказав О.МАЗУРЧАК.

Відео дня

Перший заступник голови КМДА оглянув ліцей № 293, що на вулиці Милославській, 7 у Деснянському районі міста.

«Якби до опалювального сезону тут була б промита та підготовлена система, утеплені вікна, теплоносій, який подається до школи (температурою 96° С) повністю б забезпечував її обігрів. Через те, що дані роботи не були виконані своєчасно, сьогодні температура у деяких класах не відповідає нормам. Ми зможемо виправити цю ситуацію після того, як проведемо обстеження та енергоаудит», – пояснив О.МАЗУРЧАК.

Як повідомляв УНІАН, з 1 лютого через очікуване різке похолодання в київськиї школах призупиняються заняття.