наводнениеПрогнозований рівень водопілля підвищений до 730 см

Український гідрометеорологічний центр підвищив прогноз щодо максимального рівня весняної повені в Києві, проте шкоди місту ці процеси принести не повинні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час брифінгу в понеділок повідомив Директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

Відео дня

«Ми дещо переглянули прогноз максимального рівня весняної повені в Києві. Ми підвищуємо прогноз максимального рівня в Києві до 730, максимум 740 см вище за умовний нуль. Це при тому, що середній рівень за багаторічний період становить 715 см», – сказав М.Кульбіда.

За словами синоптика, підтоплення загрожують виключно островам на Дніпрі та деяким присадибним ділянкам.

«Очікується лише затоплення островів на Дніпрі, а також присадибних ділянок, які знаходяться вище Києва», – зазначив він.

М.Кульбіда також повідомив, що з 9 квітня прогнозується руйнування льодового покриву на Київському водосховищі, яке закінчиться до другої декади квітня.

Як раніше повідомляв УНІАН, у Києві, станом на вечір 6 квітня, загроза підтоплення житлових будинків зафіксована в чотирьох місцях.

Раніше КМДА визначила місця можливих підтоплень паводковими водами в різних районах міста, близько 240 будівель знаходяться на територіях, яким загрожує підтоплення.

За даними ДСНС, у першій декаді квітня, в результаті опадів і танення снігу спостерігається підйом грунтових вод і часткове затоплення територій, господарських і житлових будинків у 188 населених пунктах у Вінницькій, Волинській, Хмельницькій, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Полтавській, Чернівецькій, Чернігівській областях і Києві.