карточка киевлянина / Фото: КГГА У 2014 році «Картка киянина» стане універсальним проїзним / Фото: kievcity.gov.ua

Столична влада має намір розширювати соціальний функціонал «Картки киянина». Вже наступного року картка стане універсальним проїзним документом на всі види комунального транспорту в столиці.

У планах влади – укладання договорів про знижки при передплаті періодики, розширення мережі торговельних центрів, що надають знижку на товари власникам картки, тощо.

Відео дня

Про це розповів журналістам голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов у вівторок, 16 липня, під час відвідування управління праці та соцзахисту Дніпровської райадміністрації та Територіального центру соціального обслуговування Дніпровського району Києва.

«Вже сьогодні власники «Картки киянина» отримують знижки до 30% на більш ніж сто найменувань найбільш затребуваних лікарських препаратів в мережі аптек «Фармація». Це одна з перших соціальних послуг, яку ми реалізували в рамках проекту «Картка киянина» – її місто надає вже рік. А не так давно на прохання киян ми розширили цей напрямок. І тепер в соціальних аптеках столиці, які є в кожному районі, власники картки мають можливість придбати всі ліки з асортименту, включаючи рецептурні, зі знижкою до сорока відсотків», – розповів Олександр Попов, додавши, що зараз місто залучає до участі в проекті комерційні аптеки.

Очільник міста зазначив, що проходить апробацію механізм використання картки для отримання соціальних знижок у мережах супермаркетів, з якими місто уклало договір. «Це абсолютно новий напрямок. Але впевнений, що така форма соціального захисту буде популярною у киян», – сказав голова Київміськдержадміністрації.

За словами Олександра Попова, місто вже працює над розширенням мережі супермаркетів, в яких власники картки отримуватимуть соціальну знижку. Крім того, є плани підписати домовленості з видавцями – щоб власники «Картки киянина» отримали можливість передплачувати періодику зі знижкою. Також на «Картку киянина» буде перераховуватися матеріальна допомога, яку місто надає малозабезпеченим жителям столиці. Крім того, в перспективах – надання знижок власникам картки в київських музеях і навіть зоопарку.

Нагадаємо, як підкреслював голова Київміськдержадміністрації Олександр Попов, «Картка киянина» увібрала в себе нові стандарти соціального захисту, викладені в соціальних ініціативах Президента України Віктора Януковича і його програмі «Україна для людей». Зокрема, йдеться про знижки на лікарські препарати, соціальний захист пенсіонерів, інвалідів (у тому числі дітей-інвалідів), багатодітних сімей тощо.

«Я переконаний, що сьогодні ми працюємо над впровадженням найбільш передового і найбільш ефективного механізму соціального захисту громадян. І за зручністю використання, і за насиченістю соціальними пільгами соціальній «Картці киянина» немає рівних», – вважає очільник Києва.