велопарад

Київська міська державна адміністрація затвердила план заходів до святкування Дня столиці та Дня Києва.

Як повідомили УНІАН у прес-службі КМДА, відповідне розпорядження підписав голова КМДА Володимир Бондаренко.

Координацію питань, пов’язаних з підготовкою до святкування, здійснюватиме Департамент культури.

Відео дня

Читайте такожУ Києві призупинили прийом документів на розміщення нових кіосків

Загальноміські заходи, присвячені Дню столиці та Дню Києва, розпочнуться 24 травня. Цього дня в Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця» відбудеться фестиваль здорового покоління «Фортеця. Київ» за участю українських етно-рок-гуртів.

З 24 до 29 травня у Місті спорту в Гідропарку триватиме Чемпіонат Європи з пляжного футболу, а на Андріївському узвозі до 1 червня проходитиме Фестиваль мистецтв.

Читайте такожЗавтра в Києві починається прийом документів для реєстрації кандидатами в мери

Урочисте вручення мистецької премії «Київ» заплановано на 29 травня. У Музеї історії міста Києва нагороди отримають кращі митці столиці в галузі літератури, кіномистецтва, музичної композиції, театрального і образотворчого мистецтв, журналістики та народного декоративного мистецтва.

30, 31 травня та 1 червня відбудуться міжнародні змагання Race Horizon Park з велосипедного спорту на шосе. 31 травня також відбудеться велопарад, присвячений Дню Києва. Планується організувати дитяче і велике коло велопараду з різними маршрутами.

Читайте такожУ Києві знайшли понад мільйон бойових набоїв іноземного виробництва

Окрім того, у ці дні заплановані вітрильна регата, Київський відкритий фестиваль повітряних зміїв, фестиваль національно-культурних громад «Етнічний віночок Києва», відкритий кубок міста з повітроплавного спорту.

На Співочому полі в рамках мистецького проекту «Ми славимо великий, вічний Київ!» відбудеться святковий гранд-концерт майстрів класичної музики та святковий феєрверк, а на Оболонській набережній – молодіжний рок-концерт.

Також на Оболонській набережній 31 травня можна буде відвідати міжнародний фестиваль «Парад культур», що передбачає ходу представників 42 країн світу та концертну програму.

Читайте такожУ Києві відкрилася виставка тюльпанів

31 травня - 1 червня на стадіоні «Спартак» триватиме міжнародний дитячий турнір з регбі.

Окрім того, планується проведення культурно-мистецьких заходів у парку «Перемога» та парку «Партизанська слава».

1 червня на Співочому полі відбудеться міський конкурс серед старшокласників «Київський вальс» і святкова культурно-мистецька програма «На срібнім березі Дніпра слов’янська золота столиця!».

Також 1 червня на естраді Хрещатого парку біля арки Дружби народів запланований міжнародний турнір з кікбоксінгу.

Читайте такожУ Києві облаштовують бомбосховища

З 7 до 9 червня у Боярці триватиме ІІ етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл».

Як повідомляв УНІАН, 7 квітня стало відомо, що цього року святкування Дня Києва відбудеться 31 травня у зв’язку з тим, що 25 травня – день виборів (зазвичай заходи до Дня Києва проходять в останні суботу та неділю травня).