Приготування глазурі на паску - рецепт / фото УНІАН

Цього року Пасха пройде у більшості свідомих вірян в домашньому режимі, адже відвідувати богослужіння під час карантину не рекомендується. Водночас, самоізоляція надає масу часу для кулінарних турбот – якщо хтось все життя мріяв самостійно спекти великодню паску – зараз саме час.

У мережі  не важко знайти рецепти паски на Великдень, але далеко не у всіх з них увага приділяється такій важливій складовій, як глазур. А від неї залежить чимало: наскільки солодкою буде великодня паска, і наскільки "святково" вона буде виглядати. УНІАН з'ясував, як правильно приготувати глазур для паски і не зіпсувати святковий стіл.

Читайте такожВеликдень на карантині: ставши відомий годину трансляцій святкових богослужінь на ТБ

Рецепт глазурі на Великдень - покроково

Найчастіше для великодньої випічки використовується біла білкова глазур – вона дуже проста у приготуванні і виглядає апетитно.

Для приготування глазурі на паску знадобиться 120 г цукрової пудри, один яєчний білок і одна чайна ложка лимонного соку (або щіпка лимонної кислоти). За бажання можна додати в глазур харчовий барвник за смаком.

Кулінару знадобиться міксер і глибока ємність (обов'язково чиста і суха), щоб збивати білок. Цукрову пудру перед приготування попередньо слід додатково подрібнити або просіяти.

1. Відокремити білок від жовтка, помістити його в заздалегідь підготовлену ємність.

2. Додати в білок лимонний сік або лимонну кислоту.

3.Стати до збивання білка міксером. Починати слід на малих обертах.

4. Під час збивання потроху всипати цукрову пудру – по одній столовій ложці. За наявності додається барвник. Коли маса стане однорідною і блискучою, збивання можна припинити.

5. У підсумку виходить дзеркальна біла (або з барвником) маса, яка готова до використання.

Важливо: прикрашати паску глазур'ю необхідно одразу після її приготування, оскільки вона швидко застигає.

Коли потрібно прикрашати паску глазур'ю / фото УНІАН

Желатинова глазур на паску

Глазур на основі желатину зробить паску більш естетичною і не осиплеться від необережного дотику.

Для її приготування знадобиться:

  • Цукор (120 г)
  • Желатин (одна чайна ложка)
  • вода (80 г)
  • лимонний сік (половина чайної ложки) або лимонна кислота.

1. Залити желатин водою (25 г), дати йому утворити желеподібну масу. На це знадобиться приблизно півгодини.

2. Тим часом висипати цукор у каструлю з товстим дном, додати лимонний сік або щіпку лимонної кислоти. Залити водою. Поставити отриманий сироп на повільний вогонь і довести до кипіння.

3. Додати в гарячий сироп желатин, перемішати.

4. Отриману густу масу збивати міксером, поки не побіліє. Додати ваніль або корицю за смаком.

5. Глазур готова. Наносити її потрібно одразу, оскільки вона швидко застигає.

Паску в глазурі будь-якого типу можна прикрасити кондитерською присипкою або цукровими фігурками за смаком.

Раніше УНІАН зібрав кращі рецепти пасок на Великдень.