Нещодавно представники української інтелігенції, серед яких журналісти, редактори, відомі публіцисти, політичні експерти й викладачі, звернулися до опозиції з листом-вимогою,  виключити ВО «Свобода» з Комітету опору диктатурі.

Вони вважають її представників не толерантними демократами, світогляд яких, суперечить принципам європейської інтеграції, а ідеологія партії є антиоб’єднавчою в реаліях українського сьогодення.

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок назвав такі звинувачення чорним піаром й наклепом.

«Є такий негідник Возняк, редактор журналу «Ї», який люто ненавидить «Свободу». Чому? По-перше – він ліберал, а вони націоналістів на дух не сприймають, по-друге – під час реорганізації Львівської обласної ради його посаду скоротили, ми запропонували йому іншу роботу, але він не погодився. А згодом пішов працювати  радником голови ОДА. З того моменту почали з’являтися брехливі статейки про «Свободу». І от останні перли від нього. Це називається чорний піар», - стверджує Олег Тягнибок.

А тому політик закликав громадян не вірити звинуваченням людей, які «не мають ніякого відношення до української інтелігенції».

Firtka