Львів. 11 липня. УНІАН. Мер Львова Андрій Садовий звернувся до правоохоронних органів щодо злочинного розкрадання коштів у Галицькому відділі освіти міста.

Про це повідомили УНІАН у прес-службі Львівської міської ради.

Як зазначається у повідомленні, виявлено злочинну змову у розкраданні коштів, призначених на виплату заробітної плати вчителям, у розмірі майже 4 млн грн за участю бухгалтерії Галицького відділу освіти та деяких шкіл цього району.

Відео дня

„Освітянська реформа, яку почали торік, зокрема, підпорядкування районних відділів освіти управлінню освіти, дозволила виявити ряд грубих порушень у господарці освіти. Як засвідчує перевірка управління контролю і аудиту департаменту «Адміністрація міського голови», з березня 2010 року до квітня 2012 року виявлено порушень на суму до 4 млн грн у фінансово-господарській діяльності районного відділу освіти”, - інформує прес-служба мерії.

„Я звернувся в прокуратуру, в Службу безпеки України, щоб дослідити цю тему. Винні повинні бути покарані. Такі перевірки будуть і у відділах освіти інших районів міста. Тепер ми можемо зрозуміти, чому торік, коли планувалось реформування структури освіти міста, серед чиновників від освіти був такий шалений опір. Наголошую, що кошти розкрадені з фонду зарплати вчителів», - зазначив у коментарі УНІАН А.Садовий.