Анатолій Шарій / Скріншот

Верховний суд відхилив позов скандального блогера Анатолія Шарія, який звернувся до суду через те, що його назвали «кремлівським проектом» в ефірі одного з українських телеканалів.

Читайте такожНацкорпус зібрався в центрі Києва – вимагає заборонити "ватні" партії (фото)

Про це у своєму Telegram-каналі заявив колишній нардеп Сергій Лещенко.

Відео дня

"Як з'ясувалося, є постанова "іменем України" вищої судової інстанції нашої країни, яка дозволяє абсолютно легально називати Шарія "кремлівським проектом" та блогером, якого "використовують його російські господарі". Шарій судився проти цих слів після того, як вони прозвучали в ефірі каналу "Еспрессо". Але всі потуги закінчилися тим, що Шарій програв Верховний суд і тепер будь-хто може безкарно називати його такими епітетами», - заявив він.

Позов про захист честі, гідності та ділової репутації був стороною Шарія в червні 2017 року проти телеканалу «Еспрессо».

Представники блогера розцінили сказані в ефірі слова про «кремлівський проект» і «використання російськими господарями» як такі, що «не відповідають дійсності, принижують його честь і гідність і порочать ділову репутацію».

Суд постановив, що слова в адресу Шарія є оціночними судженнями і не можуть підлягати спростуванню.

Скріншот

Раніше повідомлялося, що Анатолія Шарія викликають на допит в Державну фіскальну службу у справі про відмивання грошей, в якості свідка.