Протягом двох днів на Закарпатті випала місячна норма опадів / фото ДСНС

У Закарпатській області відновлено рух на трьох ділянках двох автодоріг державного значення – «Мукачево-Рогатин» та «Іршава-Виноградів».

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у прес-центрі Служби автомобільних доріг у Закарпатській області.

Як йдеться у повідомленні, наразі вдалося відновити рух транспорту на перекритій вчора через підтоплення автомобільній дорозі державного значення Н-09 «Мукачево – Рогатин».

Відео дня

Також відновлено рух на двох ділянках дороги державного значення Т-07-19 «Іршава-Виноградів», - додали в прес-центрі.

У той же час, за даними відомства, Служба автомобільних доріг у Закарпатській області проводить роботи щодо ліквідації наслідків паводку на інших ділянках автодоріг.

Довідка УНІАН. У Закарпатській області внаслідок сильних опадів, які тривали упродовж 21-23 травня, зафіксовано підтоплення у 8 районах (станом на 12.00 24 травня). Підтоплені 288 домогосподарство, в тому числі 37 житлових будинків, 1097 га сільгоспугідь та пасовищ, пошкоджено 15 мостових переходів, зруйновано та пошкоджено по одному мосту, зруйновано 930 погонних метрів берегоукріплень.

За даними Закарпатської ОДА, протягом 21-22 травня на Закарпатті випало близько 120 мм опадів (місячна норма). Левова частка дощу в ніч на 23 травня пройшлася по території басейну р. Уж (Великоберезнянський, Перечинський та Ужгородський райони). У притоці Ужа поблизу с. Тур’я Пасіка зафіксовано перевищення історичного максимум підйому води.