Цього тижня в Україні буде тепло / УНІАН

Згідно з даними Погода УНІАН, цього тижня в Україні буде тепло, на вихідних пройдуть дощі.

У понеділок в Україні без опадів. На заході до +13°, в інших регіонах-до +5°...+11°.
 

Прогноз на 16 грудня / УНІАН

У вівторок в Україні мінлива хмарність. Температура вдень на заході до +14°.

Відео дня
Прогноз на 17 грудня / УНІАН

У середу, 18 грудня, без опадів. Найбільш тепла погода на заході - до +15°. В інших регіонах до +5°...+13°.

Прогноз на 18 грудня / УНІАН

У четвер в Україні хмарно з проясениями. Вночі по країні температура -5°...+4°, вдень до +12°.

Прогноз на 19 грудня / УНІАН

У п'ятницю практично без опадів. Вдень на півдні до +13°, в інших регіонах до +7°.

Прогноз на 20 грудня / УНІАН

21 і 22 грудня в Україні місцями пройдуть дощі. У суботу вночі найхолодніше буде на сході - до +1°, на решті території +2°...+10°. Вдень температура по країні +3°...+13°. У неділю вночі на заході температура до +1°, вдень в Україні від +5° до +14°.

Прогноз на 21 грудня / УНІАН
Прогноз на 22 грудня / УНІАН

Народний прогноз погоди в Україні

16 грудня - Івана Молчальника. Вірними синоптиками, особливо для прогнозу на найближчий час, є тварини. Кішка в грубку - холоднеча на двір; кішка клубком - на мороз. І чекайте мороза, якщо кішка під час сну закриває лапкою мордочку.

Читайте такожВ Україні сьогоднв буде тепло, місцями температура до +13° (карта)

17 грудня - Варвари. Якщо в грудні на Варвари болото, то буде зима красна, як золото. Якщо проти цього дня нічне небо в зорях - чекай холодів, а сліпе й тьмяне - на тепло.

18 грудня - Сави Освяченого. На день Сави працювати гріх: святого подвижника скривдиш. У старовину на Саву погоду дізнавалися, не виходячи з хати. Червоний вогонь у печі та поліна тріщать - на дворі зима буде люта.

19 грудня - Миколая Чудотворця. Який день на Миколу зимового, такий і на Миколу літнього. Як впаде великий іній - на гарний врожай вівса. Як на Миколу піде дощ, то врожай на озимину.

20 грудня - день Амвросія. Цей день підводив підсумок під святами року, що минає. Прийшов Амвросій - свята відкинув. Це означало, що до Різдва свят більше не буде.

21 грудня - день Потапія і Анфіси-майстрині. Якщо синиці починають зранку пищати - вночі буде мороз, а якщо ховаються під дах - на хуртовину.

22 грудня - Ганни. За народними прикметами, на Ганну Зимову зима встановлюється до весни. Це найкоротший день у році. У цей день дивилися, скільки навалило снігу. Якщо до самого паркану, то літо буде погане, а якщо залишився хоч невеликий проміжок, то бути врожаю. Коли йде дощ - вся весна буде дощовою.

Детальніше про погоду у вашому місті дізнавайтеся через сервіс Погода УНІАН.