Посуха в Анголі по районах / Twitter / @AlexandraBilak

В Анголі наростає гостра нестача харчів та голод, оскільки країна охоплена найсильнішою посухою за майже чотири десятиліття.

Про це застерігає Всесвітня продовольча програма ООН (WFP), передає The Watchers.

Читайте такожПече у носі та очах: у Непалі-рекордне забруднення повітря (фоторепортаж)

Відео дня

Сезону дощів в Анголі, який зазвичай триває з листопада по квітень, перешкоджає аномальна посуха, від якої страждають врожаї і домашня худоба, а також мільйони людей, що живуть в південно-західних провінціях.

Так, з грудня 2020 року в країні спостерігаються епізоди посухи, при цьому кількість опадів у п'яти провінціях нижче середнього.

За даними WFP, в найближчі місяці ситуація не зміниться.

"Ситуація, що склалася, викликає міграцію сімей з найбільш постраждалих районів в інші провінції і через кордон в Намібію", - повідомляє організація.

Три роки посухи на Мадагаскарі

Близько половини населення південного Мадагаскару (1,5 мільйони осіб) страждає від голоду, викликаного посухою. Три роки посухи знищили урожай і ускладнили доступ до продовольства.

"Голод і недоїдання, які ми спостерігаємо, є результатом трьох років неврожаїв", - сказав Муміні Уедраого, представник організації на Мадагаскарі.

Він стверджує, що люди змушені продавати велику рогату худобу, сільськогосподарські інструменти і навіть кухонне приладдя, щоб вижити.

"Ситуація на півдні вимагає термінового реагування. Людям нічого їсти, і ми повинні підтримати їх, поки не стало занадто пізно, але для цього зараз необхідна термінова підтримка з боку донорів", - додав Уедраого.

Поточні ресурси можуть допомогти тільки 500000 осіб до грудня, тому організація звернулася за 37,5 мільйонами доларів для швидкого розширення своїх можливостей допомоги.