В Україні очікується сильне похолодання / фото pixabay.com

Найближчими днями в Україні ставатиме все холодніше. Температура до кінця тижня поступово знижуватиметься. Найхолоднішими днями очікуються неділя та понеділок, 8 і 9 жовтня. У ці дні вночі температура місцями опускатиметься до 0°...+3°, а вдень по всій країні буде не вище +9°...+13°. Про це свідчать дані Погода УНІАН

У суботу, 7 жовтня, температура в більшості областей становитиме +17°...+22°, а в Сумській області можливо буде не вище +14°. На півночі і північному сході пройдуть дощі.

7 жовтня в Україні буде не вище + 22° / фото УНІАН

У неділю, 8 жовтня, температура в Україні різко знизиться. Вдень у більшості областей буде +14°...+18°, місцями на півночі та заході температура впаде до +11°...+13° і лише на півдні повітря прогріється до +18°...+21°. Вночі стовпчики термометрів покажуть +4°...+9°.

Відео дня

Також в цей день практично по всій країні пройдуть дощі, місцями сильні.

8 жовтня в Україні задощить і різко похолодає / фото УНІАН

У понеділок, 9 жовтня, в Україні стане ще холодніше. Вночі температура впаде до 0°...+5°, а вдень по всій країні буде не вище +9°...+12°, лише на півдні очікується до +13°. Дощі припиняться.

З вівторка, 10 жовтня, температура в Україні почне підвищуватися.

9 жовтня по всій Україні буде холодно, а вночі місцями буде "нуль" / фото УНІАН

Похолодання в Україні - прогноз синоптика

Про похолодання наприкінці поточного тижня говорить і синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха. 

За її даними 7-8 жовтня вночі буде +4...+10 по всій території України, а вдень лише +10 ... +16. Це будуть найхолодніші дні найближчим часом.

За її даними, на вихідних переважатиме похмура погода, можливе навіть утворення циклону 8 жовтня. Також на вихідних ймовірно до України завітає  метеорологічна осінь.

Вас також можуть зацікавити новини: