В Україну мчить похолодання / фото УНІАН

В Україні добігають кінця останні теплі дні. Цього тижня температура поступово знижуватиметься. Найхолодніше буде в суботу, 9 жовтня, коли в більшості областей температура впаде до +11°...+13°, а вночі очікується лише +1°...+4° практично по всій країні.

Про це повідомляє Погода УНІАН.

Тиждень в Україні розпочнеться з теплої осінньої погоди. Місцями стовпчики термометрів покажуть +17°...+19°. У більшості областей очікується ясна і безхмарна погода або невелика хмарність.

Погода в Україні 4 жовтня / фото УНІАН

Практично така ж погода очікується й у вівторок, 5 жовтня. Однак з цього дня різко похолодає в Криму: температура впаде до +9° і пройдуть дощі. На решті території країни - невелика хмарність, а на жителів західних областей чекає ясна і безхмарна погода.

Погода в Україні 5 жовтня / фото УНІАН

З 6 жовтня температура в Україні буде поступово знижуватися. У цей день стовпчики термометрів максимально піднімуться до +16°...+18° на заході країни, на півночі буде +13°...+15°, у центральних областях +14°...+16°, на сході - найпрохолодніше, до +14°. Жителів півдня очікують +15°...+16°, в Криму - до +11°. При цьому на півночі країни, місцями в центрі та на сході будуть дуже холодні ночі, до +1°...+3°.

Погода в Україні 6 жовтня / фото УНІАН

У четвер, 7 жовтня, температура продовжить знижуватися. У більшості областей очікується +12°...+ 14°, місцями на заході та півдні до +15°...+16°. Без опадів.

Погода в Україні 7 жовтня / фото УНІАН

Перед вихідними погода стабілізується, зниження температури сповільниться. У більшості областей стовпчики термометрів покажуть +12°...+14°, місцями на сході та півдні до +15°...+16°. Ночі стануть трохи теплішими, +2°...+8°.

Погода в Україні 8 жовтня / фото УНІАН

На вихідних в Україні різко похолодає. Вже в суботу, 9 жовтня, по всій країні очікується хмарна погода з проясненнями, а температура в більшості областей буде на рівні +11°...+13°, лише на півдні країни до +13°...+15°. Також стануть прохолоднішими й ночі, до +1°...+5°.

У неділю, 10 жовтня, температура по всій країні підвищиться буквально на градус-два, проте все одно буде прохолодно: +12°...+14° в більшості регіонів і лише на півдні до +16°.

Погода в Україні 9 жовтня / фото УНІАН
Погода в Україні 10 жовтня / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

4 жовтня - Кіндрата. Різкий північний вітер на холодну зиму.

5 жовтня - Фотія. Якщо листя з берези ще не опало, то сніг ляже пізно.

6 жовтня - за спостереженнями, саме з цього дня починається справжня холодна осінь. Якщо випаде перший сніг, то скоро зима.  Мало грибів і багато горіхів - чекай суворої зими.

7 жовтня - Фекли первомучениці. Багато жолудів на дубі - чекай м'яку зиму і родючий рік. Грім гримить 7 жовтня - зима буде теплою та малосніжною.

8 жовтня - Єфросії. Ранній сніг - на ранню і теплу весну. Якщо на Єфросію тепла погода, то тепло триватиме ще три тижні.

9 жовтня - Іоанна Богослова. На Богослова дощ зі снігом - у січні тричі йтиме дощ; сонячно й тепло - червень буде дощовий і холодний.

10 жовтня - гроза в цей день - зима буде безсніжною, короткою та досить теплою.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: