Тепло протримається ще мінімум тиждень / Фото ua.depositphotos.com

Температура на території України перевищує кліматичну норму на 3-11 градусів. Тепла погода протримається як мінімум середини наступного тижня - до 14 жовтня.

Читайте такожЛітнє тепло: Київ побив власний вчорашній температурний рекорд

Про це в коментарі РБК-Україна заявила заступник начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

Відео дня

"До Покрови ще збережеться тепла погода", - сказала вона.

Як нагадала синоптик, бабиним літом вважається досить тривалий період теплої сухої погоди.

"Можна сказати, що на півдні і сході, де немає дощів, триває бабине літо. А ось на заході і півночі йдуть дощі, тому це просто тепла осіння погода", - зазначила Голеня.

За прогнозом синоптиків, у наступні три доби у більшості західних та Житомирській області очікуються дощі, на решті території - без опадів. У п'ятницю, 9 жовтня, по Україні температура очікується 14-20 градусів, на сході та півдні - до 24-27 градусів тепла.

Як зазначила синоптик, періоди сухої та теплої погоди спостерігатимуться по всій Україні. Але подекуди бабине літо буде короткочасним - один-два дні.

"У північно-західній частині України все одно будуть невеликі дощі", - сказала вона.

Погода на завтра від Наталії Діденко

Завтра, 9 жовтня, повітря буде вологим, але без істотних дощів. Вдень невеликі опади з'являться на Житомирщині та в окремих районах Київщини. Очікуються тумани.

У більшості областей України очікується + 18...+ 23 градуси, на півдні +20...+ 25 градусів. У західних областях +14...+ 17 градусів, але прохолоду буде компенсувати сонце.

У Києві в п'ятницю очікується тепла погода з максимальною температурою повітря до +20 градусів, можливий туман.