Погода на зиму / Фото ua.depositphotos.com

Зима 2022-2023 в Україні буде відносно теплою, проте очікуються дві хвилі потужних морозів.

Про це kp.ua розказав народний синоптик Станіслав Щедрін.

За словами народного синоптика, буде відносно тепло, десь трохи холодніше, десь трохи тепліше. Середня температура очікуєтьсся від -2° до -5°.

Відео дня

"Серйозних хвиль похолодань буде лише дві - наприкінці січня та на початку лютого. Тоді температура впаде до -20° і може знизитися навіть нижче", - прогнозує Станіслав Щедрін.

Проте, за його словами, це будуть короткочасні періоди, і зачепить така погода лише західні та північні області. В інших областях буде тепліше - на рівні тих же -2°... -5°.

Якою буде зима в Україні - прогнози синоптиків

Раніше керівниця відділу клімату ГО "Екодія" Євгенія Засядько розповіла, що через зміни клімату холодний період у зимові місяці буде скорочуватись.

Своєю чергою, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух прогнозує теплу зиму. "Очікується, що зима в Україні буде теплою. Усі останні роки ми не бачимо суворих зим. У нас практично не було зими у 2019-20 роках. І всі наступні та попередні зими були також теплими. Температура повітря постійно підвищується, і особливо це помітно в зимовий період", – говорить вона.

Очікується, що січень буде найхолоднішим місяцем.

За даними Укргідрометцентру, ймовірність тривалих холодiв у зимовий період в Україні є мінімальною. Натомість цілком ймовiрнi короткочаснi суттєві похолодання тривалістю 1-5 діб.

Вас також можуть зацікавити новини: