У багатьох областях України продовжується водопілля / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

В Україні досі складна ситуація з паводками. На сьогдні та завтра, 4 травня, в багатьох областях оголошено підвищений рівень небезпеки. Про це свідчать дані Українського гідрометцентру.

"2-4 травня, внаслідок пропуску весняного водопілля через водосховища Дніпровського каскаду, утримуватиметься затоплення заплавних територій, понижених ділянок у ряді населених пунктів на Кременчуцькому водосховищі у Черкаській області"- попереджають синоптики. Через це оголошено ІІІ рівень небезпеки - червоний.

Помаранчевий рівень небезпеки оголошено у Чернігівській, Полтавській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській областях.

Відео дня

На Дніпрі у Києві, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області утримуватиметься затоплення заплавних територій та часткове затоплення низьких прирічкових територій. Тут оголошено І рівень небезпеки - жовтий.

Водопілля в Україні продовжується / фото Укргідрометценр

Паводки в Україні - що відомо

Цього року в Україні стався аномальний паводок. За даними "Укргідроенерго", він був найбільшим за останнє десятиліття. Цього року повінь почалася на території Білорусі, де було багато опадів. А в Україні стався аномальний зимовий паводок, якого не спостерігали протягом десятиліть.

Останнім часом вода почала відступати - в Україні фіксують зниження рівнів води у річках. Найкритичніша ситуація з підвищенням рівня води спостерігалася в гирлі Дніпра. 

За даними ДСНС, через паводок підтоплено десятки тисяч гектарів сільськогосподарських угідь та сотні будинків.

Вас також можуть зацікавити новини: