Під Одесою пронеслася піщана буря / facebook.com/kateryna.pieshko

У вівторок, 7 липня, біля Тузловських лиманів в Одеській області пронеслася піщана буря.

Читайте такожСиноптики попередили про погіршення погодних умов в Україні

Про це розповіла в Facebook Катерина Пешко, яка стала свідком явища.

Відео дня

«Спочатку були просто красиві дощові хмари. Ми із собаками, як зазвичай, пішли гуляти в нашу «пустелю» (де лише зрідка трапляються нудисти)... І тут з'явилися вони (смерчі - УНІАН). Вітер збивав з ніг. Пісок впивався в тіло голками. З криками бігли нудисти... Бігли парочки і сім'ї з дітьми. Малюки плакали у візках. Пісок бив голками. Навколо вже літали коробки і стільці», - написала Пешко.

За її словами, туристи не встигли втекти від стихії і спробували сховатися під пагорбом, накрившись пледом.

Господар єдиної розташованої біля берега кав‘ярні впустив курортників всередину. Як зазначає Пешко, вперед пропускали людей з візками з малолітніми дітьми. Пізніше, коли ураган стих на кілька хвилин, вона зуміла перебратися з кафе до готелю, який розташований неподалік від узбережжя.

Жінка зазначає, що через негоду сталася аварія на електромережах, що призвело до відключення електрики, а це, у свою чергу, до зупинки насоса, який забезпечує підкачування води.

Нагадаємо, в столиці Нігера, місті Ніамей, 4 травня пронеслася піщана буря. Стіна пилу призвела до сильного погіршення видимості, а в деяких районах стояла імла червоного кольору