Грудень у Києві був теплішим, ніж зазвичай / фото УНІАН

Синоптики підбили погодні підсумки грудня 2023 року у Києві. Виявилося, що він був теплим та мокрим. Про це свідчать дані Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

За даними спостережень метеостанції, середньомісячна температура повітря у грудні в Києві дорівнювала +0,7°С. Це, за даними синоптиків, на 2,5°С вище за кліматичну норму.

У третій декаді у столиці було встановлено шість температурних рекордів.

Відео дня

Найхолодніше у Києві було 7 грудня, коли мінімальна температура під ранок знизилась до -9,0°С, а найтепліше – 20 грудня, коли максимальна температура досягла +10,6°С.

Як повідомляється опадів на проспекті Науки, 37 випало 65 мм, або 138% кліматичної норми.

Грудень 2023 у Києві виявився теплішим за норму / колаж УНІАН

Аномальне тепло у Києві - останні дані

У Києві 2023 рік завершився температурними рекордами. Так, 30 грудня у столиці були зафіксовано три температурних рекорди.

Зокрема, мінімальна температура повітря у столиці виявилась найтеплішою для цього дня, адже вона не опустилася нижче 4,9°С. 

Максимальна температура повітря теж досягла рекордного значення - 10,5°С, що на 3,0°С вище попереднього рекордного показника 2020 року.

Крім того, середня за добу температура також виявилась найвищою за час проведення спостережень для цього дня і склала 6,9°С, що перевищило кліматичну норму на 8,6°С.

За словами синоптиків Укргідрометцентру, така температура повітря відповідає 1 квітня.

Вас також можуть зацікавити новини: