Квітень у Києві виявився дуже вологим / фото УНІАН

Цього року квітень у Києві став одним з найвологіших за всю історію метеоспостережень. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

"Опадів на проспекті Науки випало 102 мм або 243 % кліматичної норми. Цьогорічний квітень посів сьому сходинку у рейтингу найвологіших у Києві з 1891 року", - йдеться у повідомленні.

За даними спостережень метеостанції, середньомісячна температура повітря квітня у столиці склала 9,6°С, що нижче кліматичної норми на 0,4°С.

Відео дня

Найхолодніше було 4 квітня, коли мінімальна температура знизилась під ранок до 1,1°С, а найтепліше - 24 числа, коли максимальна температура підвищилась до +20,1°.

Погодні підсумки квітня 2023 у Києві / інфографіка УНІАН

Погода в травні - прогноз для Києва

За даними світового погодного сайту Wisemeteo, травень 2023 у Києві буде теплим, але з невеликою кількістю опадів. Найбільше їх очікується в останній декаді місяця. Також в травні на киян чекає нестабільна й мінлива погода. 

За прогнозами, середньомісячна температура становитиме +15°C, до кінця місяця температура в столиці поступово підвищуватиметься.

Вас також можуть зацікавити новини: