Самим сніжним місяцем цієї зими стане Лютий / фото REUTERS

На зимові свята в Україні вдарять морози до -20°. Таке серйозне похолодання триватиме близько тижня.

Про це в коментарі "Обозреватель" розповіла завідувач відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова.

За її словами, зимові температури в Україні очікуються вже в кінці листопада - на початку грудня. В цей час денні температури опустяться до позначки -8°...-10°.

Відео дня

Потім прийде потепління, і практично весь грудень буде з невеликим плюсом вдень і також невеликим мінусом вночі. За словами метеоролога, температури коливатимуться в грудні буквально кожні кілька днів.

А ось під кінець грудня та на початок січня фахівець прогнозує сильне похолодання, очікуються морози до -20°.

"Січень мені не подобається. У січні ми очікуємо найнижчі температури за всю зиму. Хвиля холоду зміщується на свята. Вона триватиме більше тижня", - розповіла вчена.

За словами метеоролога, найбільше снігу цієї зими випаде у лютому. Він буде "затяжний, холодний і зі снігом". Однак через коливання температур, великого стійкого снігового покриву не буде.

Читайте такожУтеплюйтеся: сьогодні в Україні вдарять морози та піде сніг (карта)

Нагадаємо, за даними кліматологів, цього року зима буде тепліше звичайного, але морози все ж очікуються. 

Середня температура повітря в січні буде на 3 градуси вище, ніж у попередні роки. А в середньому за зиму - вище на 1,5 градуса.

Але все ж, за словами кліматологів, арктичний холод до нас буде прориватися. Вони прогнозують, що морози -10° обов'язково будуть.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: