Зима цього року буде тепліше звичайного / фото REUTERS

Прийдешня зима в Україні буде теплою, проте морози до -10° і сніг все ж очікуються.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Як повідомляється, середня температура повітря в січні буде на 3 градуси вище, ніж у попередні роки. А в середньому за зиму - вище на 1,5 градуса.

Але все ж, за словами кліматологів, арктичний холод до нас прориватиметься. Вони прогнозують, що морози -10° обов'язково будуть.

Читайте такожНова хвиля холоду накриє Україну: названо точну дату (карта)

Повідомляється, що справжня репетиція зими відбудеться цього тижня.

За прогнозом, спочатку очікуються морози. Вночі на сході країни прогнозують до -8°, на Півночі очікують -6°, а на Заході та Півдні - до -3°. Вдень буде близько 0°.

У другій половині тижня Україну накриє циклон, який принесе дощі, а в Полтавській, Сумській та Харківській областях можливий перший сніг.

Нагадаємо, в Україні з понеділка, 15 листопада, очікується нова хвиля похолодання. Згідно з прогнозом, можливий мокрий сніг, а нічні морози досягнуть -6°...-8°.

Так, за даними заступника начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталії гомілки, в період з 15 по 18 листопада погоду без істотних опадів визначатиме антициклон. Вона також заявила, що 15 Листопада атмосферні фронти принесуть невеликий мокрий сніг. За її словами, сніг можливий в Карпатах і на сході України.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: