Цього року сніг на новий рік все ж буде / фото ua.depositphotos.com

За останні 20 років в Україні було лише кілька зим, коли напередодні Нового року практично вся територія України була вкрита потужним сніговим покривом.

Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

Серед таких років можна виділити 2001, 2012, 2014 та 2018, каже синоптик.

Відео дня

Водночас, за його словами, було чимало випадків повної відсутності снігу по всій Україні та навіть у Карпатах.

Читайте такожВ Україні напередодні свят стався землетрус: що відомо (карта)

"Серед років з майже повною відсутністю снігу у 21 столітті можна відзначити 2004, 2006, 2011, 2013, 2015, 2017, 2020 роки. На крайньому півдні України та в Криму кожен новий рік за останні 20 років був абсолютно безсніжним", - розказав синоптик.

За його словами, у поточному столітті найчастіше на Новий рік погода була теплішою за норму та з відсутністю снігового покриву. Часто спостерігалася дощова та туманна погода. А якщо сніг був, то розподілявся плямисто по території, або просочений вологою через дощі, а також мокрий.

"Через те, що за останні 30 років зими в Україні суттєво потеплішали, то й сніговий покрив став непостійним. Це цілком закономірний факт", - говорить фахівець.

За його даними, під кінець поточного року майже вся територія нашої країни вкрита снігом, за винятком частково південних областей та Криму, де високі додатні температури повітря та випадання дощу не дозволили встановитись сніговому покривалу.

"Таким чином, новорічні свята українці проведуть зі снігом, хоча найближчими днями очікується потепління, і частково сніг розтане", - спрогнозував він.

Нагадаємо, за прогнозом Укргідрометцентру, під кінець тижня повітряні потоки зміняться й Україною почне поширюватись улоговина північного циклону з опадами. Тому у новорічну ніч можливий невеликий сніг з дощем, проте не по всій території країни. Без морозів.

Вас також можуть зацікавити новини: