Частину країни цього тижня охопить сильне похолодання / фото Thorsten Frenzel, Pixabay

Найближчого тижня погода в Україні буде нестабільною, з дощами, грозами та температурними контрастами. На заході та півночі значно похолоднішає, а на півдні та сході збережеться тепла погода. Протягом усього тижня в Україні періодично будуть дощі та грози. Про це повідомляє Погода УНІАН.

Початок тижня, 15 квітня, буде похмурим. У північній частині України похолоднішає до +12°...+18°. На решті території буде тепліше, +20°...+25°, а подекуди на півдні та в Чернівецькій області повітря прогріється до +27°...+28°.

15 квітня на півночі України похолодає / фото УНІАН

16 квітня похолодання охопить уже всі західні та північні області - температура знизиться до +11°...+19°, на решті території буде +22°...+28°. Також у вівторок на заході пройдуть дощі, місцями - з грозами.

Відео дня
16 квітня похолодання охопить західні та північні області / фото УНІАН

У середу, 17 квітня, температура продовжить знижуватися. Вночі на заході, півночі, а також на Вінничині буде +4°...+10°, а вдень стовпчики термометрів покажуть +9°...+11°, лише на Сумщині повітря прогріється до +14°. Також у деяких центральних областях температура знизиться до +17°...+20°, а на решті території повітря прогріється до +21°...+26°.

Скрізь, крім півдня і сходу, пройдуть дощі.

17 квітня на заході та півночі України стане ще холодніше / фото УНІАН

У середині тижня, 18 квітня, температурні контрасти в Україні посиляться ще сильніше. На заході температура вдень впаде до +7°...+9°, а на сході розігріє до літніх +24°...+28°. По всій країні, крім південного сходу, пройдуть дощі, місцями грози.

18 квітня температурні контрасти в Україні досягнуть свого апогею / фото УНІАН

Перед вихідними, 19 квітня, різниця температур в Україні стане меншою. На заході та півночі стовпчики термометрів покажуть +10°...+13°. У центральній частині України, а також на Харківщині буде +12°...+15°, на півдні +15°...+18° і тільки на сході повітря прогріється до +19°...+22°. При цьому дощі та місцями грози охоплять уже практично всю країну.

Перед вихідними в Україні буде багато дощів, а температурні контрасти трохи згладяться / фото УНІАН

На вихідних, 20 і 21 квітня, погода в Україні також буде нестабільною. У суботу очікується переважно суха погода, а в неділю дощі охоплять всю країну. До кінця тижня температура знизиться по всій країні. На заході та півночі буде +10°...+13°, у центрі та Сумській області +12°...+18°, на півдні стовпчики термометрів покажуть +14°...+19°, а на сході буде +21°...+25°.

На вихідних погода в Україні буде нестабільною / фото УНІАН
Наприкінці тижня по всій Україні пройдуть дощі та стане свіжіше / фото УНІАН

Вас також можуть зацікавити новини: