Прогноз на зиму / фото ua.depositphotos.com

Зима в Україні цього року обіцяє бути теплою, а середня температура повітря за зиму на 2−3 градуси перевищуватиме кліматичну норму 1991−2020 років. Про це розказала завідувач відділом прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух, пише NV.

"Потепління триває. У цьому році ми бачимо, що серпень-жовтень в Україні були аномально теплими, а температура повітря у багатьох регіонах була найвищою за весь період інструментальних спостережень за погодою", - зазначила фахівець.

Прогноз погоди на зиму 2023-2024

Грудень 2023 може бути на 2−3 градуси теплішим, ніж в останні десятиріччя.На значній території України може ще переважати плюсова температура повітря. Це не означає, що морозу не буде взагалі, просто періоди з аномально високою температурою можуть бути досить тривалими.

Відео дня

У січні та лютому середня температура також може бути на 2 градуси вищою за кліматичну норму. Зокрема, у лютому може переважати плюсова температура на значній території країни, але буде більше опадів, посилюватиметься швидкість вітру. 

Сильні морози взимку на території України малоймовірні, каже експерт. Очікується, що зима буде такою як торік, а можливо й теплішою. Проте затоки арктичного повітря ймовірні протягом усього сезону, хоча вони будуть переважно короткочасними.

Якою буде зима в Україні - прогноз синоптика

За словами синоптика Укргідрометцентру Наталії Птухи, є тенденція до того, що холодний період в нашому регіоні стає менш інтенсивним. "І в процентному відношенні, звичайно, більше шансів, що зима буде теплою", - сказала вона.

Вас також можуть зацікавити новини: