На вихідних вночі та вранці в Україні буде туман / фото Hundankbar, Pixabay

У вихідні, 29 та 30 квітня, в Україні очікується нестійка погода. Місцями пройдуть дощі, вночі та вранці очікуються тумани, а у західних та північних регіонах вночі можливі заморозки. Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає "Метеопрог".

Синоптик поянив, що погода на Правобережжі України більшою мірою формуватиметься за умов поля високого атмосферного тиску. Тому тут істотних опадів не передбачається, а температура повітря матиме значні добові коливання - від заморозків вночі до цілком комфортних показників удень на тлі малохмарного неба.

Зовсім інша погодна ситуація, за словами синоптика, складеться на Лівобережжі країни та в Криму. Тут велика Чорноморсько-Кавказька депресія стане причиною дощів і щільної хмарності.

Відео дня

"Місцями на сході та у Приазов'ї опади будуть значними. Температурний фон протягом доби виявиться на 1-3 °С нижчим за кліматичну норму. У нічний та ранковий час місцями в країні можливі тумани, які зменшать горизонтальну дальність видимості до 200-500 метрів; автомобілістам слід бути уважними", - попередив фахівець.

Заморозки в Україні - попередження Укргідрометцентру

На 29 квітня Укргідрометцентр оголосив у більшості областей України помаранчевий та жовтий рівні небезпечності.

Зокрема, за даними синоптиків, вночі у західних, північних, Вінницькій, Черкаській та Кіровоградській областях заморозки 0-5° очікуються у повітрі.

Також у Полтавській, Одеській та Миколаївській областях заморозки 0-3° будуть на поверхні ґрунту.

Вас також можуть зацікавити новини: