30 червня в Україні очікується погіршення погоди / фото REUTERS

В останній день червня в Україні значно зміниться погода. Очікуються дощі, шквали та навіть смерчі.

Про це у Facebook розказала синоптик Наталка Діденко.

"Спека, грози, похолодання, зірниці, блискавки, шквали, зливи, навіть смерчі - такі синоптичні герої завтра вийдуть на поклін завершального дня дебютного літнього місяця", - каже синоптик.

Відео дня

За її прогнозом, завтра сильна спека спостерігатиметься у західних областях України, очікується максимально +30...+35 градусів. У східних областях повітря обіцяє бути значно свіжішим, протягом дня +23...+27 градусів. У більшості областей України у четвер спека нарешті послабне до +25...+30 градусів.

"Через значні температурні контрасти від +35 до +25 градусів та через діяльність атмосферних фронтів у більшості областей України очікуються місцями (!) - зливи, грози, при грозах можливі локально град, шквали та навіть мілкомасштабні смерчі", - попередила синоптик.

За її даними, західні області належатимуть завтра області підвищеного атмосферного тиску, тому там якісь суттєві опади не очікуються.

Нагадаємо, сьогодні, 29 червня, у багатьох областях України очікуються грози, град та шквали. Через це оголошено I рівень небезпечності.

Вас також можуть зацікавити новини: