В Україні три ночі поспіль будуть заморозки / Фото ua.depositphotos.com

В Україні три ночі поспіль, 8 , 9 та 10 травня очікуються заморозки. Для трьох областей заморозки можуть бути згубними, адже вони загрожують місцевим культурам. Про це в коментарі NV розповіла синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

Сьогодні, 7 травня, атмосферний фронт спричинить в Україні дощі та грози, а вже 8 травня він переміститься на південний схід, отже дощі пройдуть й там.

Також з 8 травня очікується черговий антициклон з півночі, який зумовить прояснення, сонячну погоду без опадів, але водночас і похолодання.

Відео дня

"8-10 травня в нічні години буде всього +1…+8 - і починаються заморозки. 8 числа вони будуть у західних, північних та Вінницькій областях на ґрунті. 9 числа практично по всій Україні, крім півдня та Закарпаття на поверхні ґрунту заморозки інтенсивністю 0…-5. Також 9-10 травня на північному сході країни заморозки можуть бути навіть у повітрі - 0…-3 градуси. Це вважаються досить сильні заморозки", - повідомила експерт з погоди.

За її даними, ночі на 9 та 10 травня будуть найхолоднішими на Чернігівщині, Сумщині та Харківщині. Саме ці ночі можуть бути найбільш згубними для місцевих культур, оскільки заморозки прогнозуються не лише на поверхні ґрунту, а й у повітрі.

10 травня вдень буде +10…+17 градусів, на півдні та на Закарпатті - до +21. У західних областях черговий атмосферний фронт може спричинити невеликі короткочасні дощі та грози. 

Заморозки на Київщині - прогноз

За даними Укргідрометцентру, цього тижня заморозки очікуються й по території Київської області. Температура найближчими днями відчутно знизиться, а в нічні години 8,9 та 10 числа по області будуть заморозки на поверхні ґрунту.

Вас також можуть зацікавити новини: