Погода у листопаді / фото pixabay.com

Цього року листопад в Україні, ймовірно, виявиться теплим та сухішим за норму.

Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

За його словами, територія України буде знаходитися в основному під впливом антициклонів і полів підвищеного тиску.

Відео дня

"Очікується переважання теплих повітряних мас, тому температурний фон виявиться вищим за норму, особливо у західних областях країни. Кількість опадів прогнозується нижче за кліматичну норму на 15-20%, у західній частині близькою до норми", - каже синоптик.

За його даними, основна части опадів буде у вигляді дощу. 

"Формування снігового покриву з урахуванням поточних прогнозів є малоймовірним", - додав він.

Погода у листопаді

У західних областях середньомісячна температура очікується в межах +4,4 ...+6,5 °С (що на 1,5-2 градуси вище середніх багаторічних показників). Кількість опадів буде близькою до норми.

У північній частині країни середньомісячна температура становитиме +2,7…+4,0 °С (вище за норму на 1,5-1,7 °С). Кількість опадів очікується в межах норми.

У центральних областях середня температура за листопад прогнозується близько +3,5 ... +4,4 °С, що на 1,5-2 градуси вище середніх значень. Кількість опадів також буде в межах норми.

На півдні України середня температура очікується в районі +5,2…+8 °С, що на 1,5-2 градуси вище за норму. Опадів буде на 10-15% більше норми.

У східній частині України середня температура за листопад виявиться в межах +3…+3,5 °С, що на 1-1,5 градуси вище за середні багаторічні показники. Сума опадів очікується близько норми.

Погода у листопаді - що кажуть синоптики

Народний синоптик Станіслав Щедрін каже, що погода у листопаді цього року буде холодною. Лише початок місяця обіцяє відносно теплу погоду, а потім температура опустится, очікуються морози та сніг.

Те, що листопад-2022 в Україні буде холодним, підтверджує й колега Станіслава Щедріна народний синоптик Володимир Деркач. За його прогнозом, на початку листопада на українців чекає більш-менш комфортна температура та кілька справді теплих днів. Згодом, за його словами, очікується справжня репетиція зими. 

За його прогнозом, у середині листопада до України повернеться тепло, проте ненадовго. В останні десять днів листопада знову прийде похолодання.

Вас також можуть зацікавити новини: