Сьогодні в Україні буде вітряна та дощова погода / фото УНІАН

Сьогодні та завтра, 12 листопада, в Україні очікуються бурхливі метеорологічні явища. Зокрема, синоптик Наталка Діденко попереджає про грози, сильні дощі, потужні пориви вітру, а у Карпатах - мокрий сніг.

За її словами, активний циклон із південного заходу Європи на їм'я Helmoe зумовить практично повсюди в Україні дощі.

"Увага! Можливі сильні дощі! І в суботу, і в неділю. Єдиний виняток: у суботу в східній частині України - без істотних опадів", - попереджає синоптик.

Відео дня

Також, за її даними, на півдні України дощі можуть супроводжуватися грозами.

Вітер буде північного західного напрямку й досягатиме штормових поривів 15-20 м/с, подекуди навіть - до 25 м/с. "Тому закріпіть все, що треба закріпити", - порадила синоптик.

У Карпатах, за її словами, через низьку температуру повітря йтиме мокрий сніг і також можливий сильний мокрий сніг!

"Особливо туристи - уважно! Утримайтеся цими вихідними від походів у гори", - зауважила фахівець.

Температура повітря протягом дня особливо не зміниться, у більшості областей +7...+12 градусів, на півдні +12...+17 градусів.

"У Києві і субота, й неділя очікуються дощовими та вітряними, дощі місцями будуть значними. Негоду посилить північно-західний сильний вітер!" - попередила Наталка Діденко. Температура повітря у столиці, за її даними, у денні години становитиме у суботу +9, а у неділю похолоднішає до +7 градусів.

Штормове попередження в Україні

На сьогодні, 11 листопада, майже по всій Україні оголошено І рівень небезпечності. За даними Укргідрометцентру, вдень очікуються пориви вітру 15-22 м/с. Негода омине лише західні області. водночас у Карпатах прогнозується значний мокрий сніг.

Вас також можуть зацікавити новини: