На заході України очікується башато дощів / фото УНІАН

Сьогодні та завтра, 18 червня, у більшості областей України очікується літня тепла погода, але у західному регіоні під впливом атмосферного фронту дощитиме. Про це каже синоптик Ігор Кібальчич, передає "Метеопрог".

Він пояснив, що у західному регіоні нашої країни погодні умови визначатиме малорухомий атмосферний фронт.

"Внаслідок його впливу пройдуть дощі, місцями рясні, в окремих пунктах може випасти місячна норма опадів, також відзначатимуться суттєві контрасти температури повітря", - попередив синоптик.

В інших областях нашої країни на тлі поля зниженого атмосферного тиску погода очікується більш стійкою та спокійною, каже синоптик, проте місцями з невеликими дощами.

"Температура повітря виявиться на 1-3 °С вищою за середні багаторічні показники", - прогнозує Кібальчич.

Погода 17 червня - прогноз на сьогодні

У західних областях очікується переважно нестійка та волога погода. Пройдуть дощі, подекуди значні. Вдень можливий град, місцями шквали, 15-20 м/с. Температура повітря вдень у Вінницькій, Житомирській та Рівненській областях +25...+30 °С, на решті території +18...+23 °С.

У північних областях погода без опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря +26…+31 °С.

У центральних областях мінлива хмарність. Вдень місцями очікується невеликий короткочасний дощ, місцями гроза. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вдень +25…+30 °С.

На півдні України буде переважно без опадів, лише вдень у Запорізькій області очікується невеликий, подекуди помірний дощ, можливі грози. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура +27…+32 °С.

У східній частині країни вдень місцями короткочасний дощ, гроза. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, при грозах поривчастий. Температура повітря становитиме +23...+28 °С.

Погода 18 червня

У західних областях, за прогнозом Ігоря Кібальчича, утримається дощова, нестійка та прохолодна погода. У Карпатському регіоні, а також у Львівській та Волинській областях значні дощі. Вдень можливий град.

"Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с, при грозах подекуди можливе посилення до 12-17 м/с", - попередив синоптик.  Температура повітря вночі +12...+17 °С, вдень +24...+29 °С, у Карпатському регіоні, Львівській та Волинській областях +15...+20 °С.

У північній частині країни очікується мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вночі +12...+17°С, вдень +26...+31°С.

У центральних областях хмарно із проясненнями, без опадів. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +14...+19 °С, вдень +26...+31°С.

У південній частині України вночі без істотних опадів, а вдень очікуються короткочасні дощі та грози, місцями град та шквали 15-20 м/с. Температура повітря вночі +16...+21°С, вдень +24...+29 °С.

У східних областях мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вночі +13...+18 °С, вдень +25...+30 °С.

Пожежна небезпека в Україні

На сьогодні Укргідрометцентр оголосив назвичайний рівень пожежної небезпеки у шести областях: Сумській, Вінницькій, Черкаській, Полтавській, Одеській, Миколаївській.

Вас також можуть зацікавити новини: