В Укаїні очікуються сильні пориви вітру та опади / фото УНІАН

Найближчими днями в Україні очікується потепління. Буде багато опадів у вигляді дощів та снігу, посилиться вітер, а дороги вкриє ожеледиця. Про  це в коментарі NV розказала синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

Сьогодні, 23 січня, за її даними, невеликий сніг впаде на західні та північні області, а також завітає на Вінниччину. А вже у наступні дві доби сніжитиме та дощитиме по всій країні. Карпати, за словами Птухи, взагалі замете. 

"Вітер буде підсилюватись: 23 січня в Карпатах, 24 - в західних областях, а 25 - загалом по території України місцями будуть і пориви 15-20 м/с. На високогір'ї в Карпатах навіть до 25-30 м/с", - попередила синоптик.

Відео дня

Також на дорогах всієї країни, окрім півдня, зберігатиметься ожеледиця.

На сході країни буде достатньо холодно, -6…-11 градусів. Вдень по Україні очікується від -2 до +3, а на крайньому півдні та заході - навіть до +5 градусів.

За прогнозом Наталії Птухи, з 25 січня в Україні очікується підвищення температури до -1 до +5 градусів. Лише у східних областях буде трохи прохолодніше, -2...-7.

"Але вже з 26 січня циклон, що принесе мокрий сніг, почне виходити у бік країни-агресора. І за два дні період опадів в Україні завершиться", - каже синоптик.

До України йдуть атмосферні фронти - що буде з погодою

За даними Укргідрометцентру, впродовж наступних кількох діб до України будуть надходити атмосферні фронти. Вони принесуть опади різної фази. Температурні показники дещо підвищаться. 

Вас також можуть зацікавити новини: